MOKYKLOS NAUJIENOS
Vasaros stovykla „We care”

Vasaros stovykla „We care”

Ši vasara šešiems mūsų gimnazijos mokiniams: Austei Leonavičiūtei, Karinai Judickai, Matui Daukinčiui, Sofijai Savoskin, Emirui Savoskin ir Samantai Zachaževskai buvo išties įsimintina. Kartu su savo anglų kalbos mokytoja metodininke Gerda Maskoliūniene mokiniai penkias dienas smagiai, kūrybingai ir prasmingai praleido tarptautinėje stovykloje „Mums ne vis vien 2023“.

 Šią stovyklą Dvarčėnų dvare, Alytaus rajone, organizavo JAV ambasada Vilniuje kartu su Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacija (LAKMA). Stovykloje veiklas vykdė ir patirtimi dalijosi 48 mokiniai bei 12 mokytojų iš penkių Lietuvos, vienos JAV (Charles Wright Academy, Vašingtono valstija) ir vienos Lenkijos (Szkoła Podstawowa Nr. 5 iš Świdniki miesto) mokyklų.

Stovyklos tikslas – propaguoti anglų kalbos naudojimą, demokratines vertybes, pilietinį įsitraukimą, toleranciją ir įtrauktį. Kiekvieną dieną stovyklos dalyviai dalyvavo teminėse praturtinančiose veiklose, grupinėse diskusijose, kūrybiniuose projektuose, filmų peržiūrose, viktorinose, sporto užsiėmimuose, žaidimuose bei klausėsi pranešėjų pristatymų.

Čia susiradome naujų draugų, įgijome patirties ir ja dalinomės. Stovyklos metu vykdėme daug veiklų, kurių metu diskutavome apie demokratijos atsiradimą, principus, teises, laisves ir vertybes, aktyviai reiškėme savo nuomonę. Po diskusijų ir veiklų mokiniai rinkdavosi salėje arba lauke pažaisti sportinių žaidimų, vakarus praleisdavo romantiškoje aplinkoje prie laužo. Stovykloje sulaukdavome svečių, kurie dalinosi su mokiniais savo patirtimi, atliekamais darbais, misijomis, jų rezultatais.

Mus aplankė Dr. Monika Rogers, Fulbright programos alumnė ir Lietuvos istorijos instituto mokslinė bendradarbė, kuri skaitė vertingą pranešimą „Nuo pasipriešinimo iki atsparumo: sovietinės, posovietinės ir XXI amžiaus Lietuvos istorijos“. Mokiniai sužinojo apie sovietų ir nacių okupacijas, rezistenciją, holokaustą, kolektyvinę atmintį, iššūkius kuriant demokratiją, taip pat kultūros vertybes ir simbolius.

Stovykloje taip pat svečiavosi  Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship programos absolventas Redas Zalieckas, kuris pristatė įdomų pranešimą bei rodė skaidres, pasakodamas apie jo gyvenimą pakeitusį mėnesį Purdue universitete ir gyvenimą priimančioje amerikiečių šeimoje Indianoje, JAV.

JAV kariuomenės civilinių reikalų komanda skaitė išskirtinį pranešimą apie kario gyvenimą JAV bei patirtis Lietuvoje. Jų NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Lietuvoje partneriai susirinkusiems rodė interaktyvų NATO pristatymą. Vėliau stovyklos dalyviai ir mokytojai turėjo galimybę pasimatuoti karinę aprangą.

Išsiskyrimo diena buvo liūdnoka, bet į namus grįžome visi pailsėję, pilni energijos, naujų minčių būsimiems darbams ir atviri naujiems susitikimams. Dėkojame JAV Ambasadai Vilniuje ir LAKMA (Lietuvos anglų kalbos mokytojų asociacijai) už suteiktą galimybę bendrauti, bendradarbiauti, atrasti, kurti, sužinoti, patirti daug emocijų.

Mes nesakome „Viso gero!”, mes sakome: “Iki pasimatymo kitais metais!”

Plačiau apie stovyklos veiklą galima paskaityti: https://vecwecare2023.blogpost.com arba stovyklos  facebook paskyroje Values Education Camp “We care“ Lithuania.

Anglų k. mokytoja metodininkė Gerda Maskoliūnienė

 

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content